Van Luk Wolf

Informacije o pasmini

Češki vuk jedinstvena je pasmina koja se pojavila kao rezultat smjelog eksperimenta uzgajivača. Išli su protiv općeg stava psećih organizacija i stvorili hibrid. Uspjeh njihova rada potvrđuje činjenica da je na kraju češkog vuka prepoznala Međunarodna kinološka federacija. Štoviše, čehoslovački vučjak brzo je stekao popularnost u zemlji.

Osobnost & Očekivanja

Čehoslovački vuk je pas koji ima puno temperamenta, ali i hrabrosti. On je nepogrešivo odan i vjeran svom gospodaru, dok se posebno sumnjičav prema strancima. Aktivan i uravnotežen, čehoslovački vučjak naglašava svoju svestranost, brzinu reakcije, otpor i veliku privlačnost.

On je nestašan i neće oklijevati da se igra s djecom. Prije svega ga se doživljava kao psa za uzbunu, a onda kao psa za obranu.

Težina
mužjaci najmanje 26 kg
ženke najmanje 20 kg
Visina
Visina grebena: mužjaci najmanje 65 cm
ženke najmanje 60 cm
Životni vijek
13 - 16 godina

Opće zdravlje

Čehoslovački vučji pas je vrlo zdrava pasmina koja ima puno manje zdravstvenih problema u usporedbi s ostalim čistokrvnim psima. Da biste bili sigurni da ćete dobiti zdravog psa, kupite ga od službenog uzgajivača pasa koji testira svoje uzgojne pse i koji ne pari pse koji imaju lošu ocjenu displazije kuka. 

Njega i hranjenje

Čehoslovački vučjak ima prilično gustu dlaku tijekom razdoblja mitarenja . Njegova dlaka koja ih štiti od hladnoće i lošeg vremena ne zahtijeva opsežno održavanje . Ipak se mora redovito pregledavati kako bi se otkrile moguće lezije ili bolesti.

Čehoslovački vuk je savršeno zadovoljan prehranom koja se temelji na visokokvalitetnom drobljenju . Oni mu pružaju svu potrebnu energiju. Međutim, može unositi i ljudsku hranu . Tako će mu se svidjeti sirovo meso, škrob i svježe povrće. U svim slučajevima, njegovi obroci moraju biti prilagođeni dnevnim izdacima.

Održavanje i njega

Češki vuk je nepretenciozna životinja. Ovaj pas savršeno podnosi i visoke i niske temperature. Stoga se može čuvati pod bilo kojim uvjetima. Jedino što Češki vuk ne smije biti zavezan. Uobičajeno je da se ti psi drže u prostranim kavezima na otvorenom, ograđeni jakom i visokom ogradom, koje životinje ne mogu nadvladati.. Ne zaboravite na pouzdanu bravu na vratima.

Ti psi su vrlo pametni i lukavi. Lako otvaraju neodgovarajuće boksove, odnosno boksove koji nisu prilagođeni toj pasmini. I grizu drvene krhke ograde odjednom.

Dobro je znati!

Te životinje imaju jedinstveni temperament koji ih razlikuje od predaka pasa i vukova. Početnik se definitivno neće nositi s takvom zvijeri. Ali to uopće ne znači da vuk ima divlju narav. Samo poštuje samo snažnog gospodara. Ne poštuje slabe ljude. Treba mu vođa.

Povijest pojavljivanja čehoslovačkog vučjeg psa

Za razliku od ostalih kinoloških pasmina, povijest podrijetla češkog vuka nema tamnih mrlja. Činjenica je da se češki vuk pojavio zahvaljujući smjelom eksperimentu provedenom u Čehoslovačkoj sredinom prošlog stoljeća.

Opis pasmine

Češki vuk jedinstvena je pasmina koja se pojavila kao rezultat smjelog eksperimenta uzgajivača. Išli su protiv općeg stava psećih organizacija i stvorili hibrid. Uspjeh njihova rada potvrđuje činjenica da je na kraju češkog vuka prepoznala Međunarodna kinološka federacija. Štoviše, čehoslovački vučjak brzo je stekao popularnost u zemlji.

Lik vuka

Te životinje imaju jedinstveni temperament koji ih razlikuje od predaka pasa i vukova. Početnik se definitivno neće nositi s takvom zvijeri. Ali to uopće ne znači da vuk ima divlju narav. Samo poštuje snažnog gospodara. Ne poštuje slabe ljude. Treba mu vođa.

Značajke treninga

Vučjak je vrlo emotivan. Stoga, tijekom treninga morate biti strpljivi i naučiti biti čvrsti.. Bez pravila i strogog stava prema psu, uvijek će naći načina da preskoči treninge. Štoviše, u jednom će trenutku životinja uspostaviti vlastita pravila i bit će je vrlo, vrlo teško odviknuti je od njih.

Održavanje i njega

U boksu mora biti prostrana kabina. Ulaz u nju treba zatvoriti gustom nadstrešnicom. Djelovat će kao zaštita od vremenskih utjecaja. Mali psići mogu se poslati odraslim psima u ograđeni prostor u dobi od 4 mjeseca. Stariji neće ozlijediti mlađeg.

Uzgajivačnica Čehoslovačkog vučjeg psa

Van Luk Wolf

Grad Velika Gorica, Šiljakovina 10413, ulica Ivana Šabana 92